fbpx

We love it here, you will too!

Welkom bij Paal 91. Ons huis is uw huis!

 

 

 

Een stukje geschiedenis van Paal 91

Sinds 1840

Het huis stamt uit 1840, en werd oorspronkelijk bewoond door twee families (een geoefend oog kan de twee voordeuren nog zien in de gevel). We denken twee vissersgezinnen.

1973

Bijna 45 Jaar geleden (1973) kocht onze opa het voor de familie: onze vader was Tesselaar, maar is na zijn studie aan ‘de overkant’ gebleven, werkte hard en wilde graag zijn vrije tijd met ons en zijn familie op het eiland doorbrengen. Hij heeft het huisje, dat een ruïne was, inclusief poepdoos buiten en overgroeid met klimop, met eigen handen gemaakt tot het fijne en eigenzinnige huis dat het nu is.

Nu

Wij: zussen Anne en Jet & zwager Gertjan hebben het huis geërfd en gaan het stukje bij beetje renoveren; we willen het een iets modernere en lichtere twist gegeven, maar met behoud van de oude charme en traditie. Zodat ook wij het zo mooi mogelijk maken voor huidige en volgende generaties.

De naam

Waarom de naam Paal 91: in een familie-brainstorm bedachten we de naam. Stranden worden op de Wadden met Paal en een nummer aangeduid. Ons huisnummer is 91, zodat we op Paal 91 kwamen.

De tuin

Het stuk grond om het huis is 2.110 vierkante meter: het heeft veel inspanning gekost om het de grote tuin te maken zoals deze nu is, met het grasveld en vrij zicht op de vuurtoren, akkers en duinen. Elke maand komt onze grasmaaier langs op een trekker.

 

We hopen dat u net zo van het huis en eiland geniet als wij doen!

Hieronder foto’s van 45 jaar geleden: hoe het ooit van sloophuis veranderde in een paradijsje:

Op vakantie bij Paal 91?
Reserveer snel!

Ontmoet het team

Beheerders van Paal 91

Anne & Gertjan

Anne en Gert wonen in het midden van het land en hebben twee tienerdochters. Naast de drukte van gezin en werk reizen ze graag, het liefst ver. Anne is freelance coach en organiseert kookworkshops, waarbij haar favoriete keuken de Oosterse/Thaise is. Koken is haar passie, naast mensen in het algemeen. Gertjan is freelance editor, is technisch, houdt van voetbal en shoppen. Hij klust graag en veel, ook aan het huis op Texel. Bijna vergeten: Beagles Tessel (vernoemd naar het eiland) en Sid maken het gezin compleet!

Jet

Woont ook in het midden van het land en houdt van reizen, met name eilanden, waar ook ter wereld. De basis daarvoor is gelegd bij ouders die beiden eilanders waren (Java en Texel), en natuurlijk het huisje op Texel. Ze heeft in het toerisme gewerkt, is marketeer en in de basis een echte planner en organisator: liefst altijd bezig en onderweg. Samen met zus Anne en zwager Gertjan beheert ze nu Paal 91; een mooie uitdaging om het huisje te vormen naar onze ideeën en dromen.

Vragen?

We beantwoorden ze graag!

reCAPTCHA